Program


29 okt kl 12-16 Riddardag

Var med på riddarskola för barn med Riddarklubben från Livrustkammaren, se uppträdandet, prova en rustning och bli dubbad och rita din egen vapensköld! Allt som sker under dagen är kostnadsfritt!

Program

Kl 12-16 Rita din egen riddarsköld i Kraftverket

Kl 12.30 Guidad visning med riddartema.

Kl 12.30 Riddarskola med Riddarklubben från Livrustkammaren. Lär dig allt som en ung riddare behöver veta – historisk bakgrund, rustningar och vapen, tips och tricks. Begränsat antal platser. De som förbokat har företräde. Lämplig från 4-12 år.

Kl 13.30 Gyckel.

Kl 14.30 Guidad visning med riddartema.

Kl 14.30 Riddarskola (info se ovan).


Anmälan krävs endast till riddarskolorna. Mejla barnets namn och ålder samt önskad tid till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se 

Skriv ”Riddardag” i ämnesraden. Länsmuseet


29 okt kl 13-15 Lördag i Konstlabbet: Älskade museum!

Skapande verksamhet för barn och unga samt nyfikna vuxna. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet. Konstpedagog på plats. 

Fri entré och drop-in. Konstmuseet


29 okt kl 16 och 17 Ficklampsvisning i Samlingen

Efter stängning går vi in i de nedsläckta museisalarna och tittar på konsten i ficklampans sken. Visningen varar ca 45 min.

Obs! Minimiantal för att visningen ska hållas är 10 personer. Så ta med en kompis eller två om du vill gå!


Fri entré men begränsat antal platser. Skicka ett mejl med namn samt önskad tid för visningen till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se 

Skriv ”Ficklampsvisning i Samlingen” i ämnesraden. 

Konstmuseet


1-3 nov kl 10-12 och 13-15 Spöklikt höstlovspyssel!

Kom och tillverka läskiga spök- och monsterfingerdockor! Skrämmande kul i barnens kreativa rum Pedagogen en trappa upp. Fri entré och drop-in. 

Länsmuseet


1-3 nov kl 13-15 Höstlov i Konstlabbet

Printa, trycka, pressa! Under höstlovet förvandlas Konstlabbet till ett printlabb. Kom och prova att göra egna unika tryckta bilder! Fri entré och drop-in. Konstmuseet


2 nov kl 17.30, 18.15 och 19 Museet i mörker

Följ med på en spännande visning i nedsläckta utställningar! Tillsammans letar vi efter läskiga föremål och berättar historier om medeltiden och nya tiden. Alla får låna en ficklampa. För barn mellan 8-12 år.


Fri entré men begränsat antal platser. Mejla barnets namn och ålder samt önskad tid till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se 

Skriv ”Museet i mörker” i ämnesraden.


Medföljande föräldrar kan besöka Konstmuseet under tiden visningen pågår. 

Länsmuseet


4 nov kl 10-11.30 Barnens Konstfredag: Dansande remsor

Skapa fritt kring ett tema i Konstlabbet, gå på en lekfull minivisning, eller häng i konstmuseet! Barnens konstfredag leds av konstmuseets pedagoger. Vi har en gemensam start kl 10. Kom gärna lite innan. Barnens Konstfredag riktar sig till barn upp till 6 år, tillsammans med max en vuxen per barnaskara. Fri entré och drop-in. Begränsat antal platser så först till kvarn! 

Konstmuseet


5 nov kl 13-15 Barnlördag i Pedagogen: Robotar

Ibland måste man jobba tungt. Då kan man bygga en maskin som gör jobbet istället. Idag kan man bygga olika robotar som kan göra svåra och tunga jobb åt oss. Kanske även de jobb vi själva tycker är lite tråkiga? Vad hade du byggt för typ av robot och vad hade den gjort? Kom och skapa på temat robot! Fri entré och drop-in. 

Länsmuseet


29 okt - 6 nov Under museets öppettider Filurjakten

Samla 3, 6 eller alla 9 filurer under året och få ett fint pris vid jul! Du kan fånga en filur när du deltar i olika aktiviteter på länsmuseet. Du får då ett klistermärke med filuren du fångat och sätter det på ditt samlarblad.


Under höstlovet har du möjlighet att fånga flera filurer men på olika dagar, så du kan vara en helt ny jägare eller så har du missat några filurer tidigare under året! Allt material du behöver för att vara med i Filurjakten får du kostnadsfritt från våra kompisar i Informationen. 

Länsmuseet


Alla program är en del i den årliga museihelgen ”Älskade museer” inrättat av Riksförbundet Sveriges Museer.