Vad som gäller på Karlsgatan 2 i samband med Covid19BESÖK PÅ MUSEET
Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen av Covid-19 och Karlsgatan 2 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

ÖPPETTIDER
Just nu har vi sommartider med följande öppettider:
måndag - fredag kl 10-16 och lördag - söndag kl 12-16

KARLSGATAN KAFÉ
Just nu är Karlsgatan Kafé under omarbetning och ett nytt fräscht kafé öppnar till hösten 2020! Under sommaren kommer vi ha sommarkafé! Så det går fortfarande att få en fika och glass under ditt sommarbesök. Varmt välkommen!

KARLSGATAN BUTIK
Karlsgatan Butik har öppet som vanligt och följer museihusets öppettider och riktlinjer.

ARKIV OCH BIBLIOTEK
Arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är stängt tillsvidare. Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du på länsmuseets hemsida.

VISNINGAR
Alla visningar på plats är inställda tills vidare.

KONFERENSLOKALER
Konferensbokningen är öppen, men vi följer rekommendationen på max 50 personer per evenemang. Vi reserverar oss dock för snabba förändringar och förbehåller oss rätten att boka av och ställa in. Vid eventuella frågor, kontakta Informationen på tfn 021-39 32 22 eller e-post karlsgatan2@regionvastmanland.se.

PROGRAMVERKSAMHET
Alla program på Karlsgatan 2 är inställda tills vidare. Trots att programmen på plats är inställda så fortsätter museerna verksamheter, om än i andra former. Håll koll på respektive museums hemsida och följ dem i deras sociala medier för mer information. 

► Västerås konstmuseum
► Västmanlands läns museum

Museerna följer Region Västmanlands, Västerås stads och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Covid19 och följer utvecklingen noga. Eventuella förändringar i verksamheten meddelas löpande via hemsidan.